החיים מתחת לים של יוון
כאשר אתם מגיעים לצורך חופשה ביוון, חלק גדול מאוד מהביקור מוקדש למים: לביקור בים התיכון, בחופים, בהפלגות, בצלילות וכדומה. למעשה, המים הם חלק בלתי נפרד מהחיים ביוון ומהתרבות היוונית. כל נושא המים קשור הדוקות להיסטוריה היוונית ולחיים במדינה אשר בבסיסה מורכבת מאיים רבים. לכן, הביקור באקווריום של רודוס הוא חובה עבור כל מי שמבקר ביוון. ההכרה של העולם הימי והתת ימי, חשובה לא פחות מההכרה ומהטיולים בעולם העל ימי והיבשתי. בנוסף לכך, זוהי הזדמנות מצויינת ללמד את הילדים על החיים מתחת לפני הים.
שימור חיי הים התיכון
האקווריום של רודוס נבנה בין השנים 1934-1936, במהלך הכיבוש האיטלקי של האי, כאשר מטרתו הראשונית הייתה להיות מקום מושבו של מכון המחקר הביולוגי. לאחר שחרור האיים הדודקנזיים, בהם גם רודוס, שמו של האקווריום שונה ל"מכון המחקר הימי היווני", ונפתחו בו מוזיאון ואקווריום למבקרים.
המטרה הראשית של האקווריום היא להציג ולשמר את מגוון המינים החיים בים התיכון. האקווריום בנוי כשטח עיגולי בו 13 מכלים גדולים ו-15 קטנים יותר. דגים ויצורים אחרים מהים התיכון נבחרים בקפידה ומוצגים לרווחת הציבור. המכלים עשויים מבטון והתחתית שלהם מכוסה בחול ובאלמנטים נוספים מקרקעית הים התיכון. המים במכלים הם בעיקר מי ים מפולטרים.
המכלים האלה מארחים מגוון רחב מאוד של מינים החיים בים, כגון צבי ים, דולפינים, כרישים, אריות ים, סרטנים וכמובן מינים רבים של דגים. מלבד המכלים הגדולים, יש במקום גם אזור תת קרקעי אשר משמש לאחסון של מינים חדשים או של מינים שונים הדורשים טיפול מיוחד והגנה רבה.
במקום מתבצע מחקר עשיר ומגוון, ולמעשה המכון בו נמצא האקווריום נחשב לאחד ממכוני המחקר בתחום חקר הימים הגדולים ביותר והמשפיעים ביותר בעולם. תחום ההתמחות של המכון הוא כמובן מי הים התיכון, והמינים השונים החיים וגדלים בו.